Wat is hybride werken?

Hybride werken is het afwisselen van werkplek op diverse locaties, bijvoorbeeld het afwisselen tussen thuis en op kantoor werken. Het betekent eigenlijk een flexibele werkplek. Dit kan zowel thuis als op kantoor zijn, maar ook een gehuurde werkplek binnen een kantoortuin zijn.

De pandemie heeft er voor gezorgd dat veel organisaties noodgedwongen hybride moesten gaan werken en uiteindelijk bleek dit een fijne manier van werken te zijn. Het is dé nieuwe manier van werken geworden, dit zorgt echter voor een aantal aanpassingen binnen het management, de kantoorinrichting en de thuiswerkplek.

Voordelen hybride werken

Hybride werken brengt zowel voor de werkgevers als de werknemers voordelen met zich mee.

Het zorgt voor meer werkgeluk, productiviteit en duurzaamheid.

De afwisseling van op kantoor en thuiswerken zorgt ervoor dat bij het thuiswerken de reistijd vervalt en files worden ontlopen. Werknemers ervaren hierdoor meer energie in de ochtend en aan het einde van de dag als de werkdag erop zit. Ook wordt er thuis minder overlast van de omgeving ervaren en zijn er geen onaangekondigde bezoeken. De flexibiliteit binnen hybride werken geeft een bevrijdend gevoel. Mensen blijven sociale dieren, waardoor een ontmoeting met het team op kantoor voor meer energie zal zorgen. Al met al zorgt hybride werken voor een hogere productiviteit en meer werkgeluk.

Ook brengt het hybride werken voordelen voor de duurzaamheid met zich mee. Minder vaak naar het kantoor reizen is beter voor het milieu. Ook zijn we hierbij genoodzaakt om meer digitaal te werken en het proces van digitalisering te verbeteren, waardoor er minder papier wordt verbruikt.

3,9 Miljard

Bespaart de samenleving als werkend Nederland 1 dag extra thuisblijft na Covid als voor Covid.

1,68 Miljard

besparen werkgevers bij 1 dag extra thuiswerken als voor Covid. Bestaat voornamelijk uit lagere huurkosten, verminderde uitgaven aan gas, elektriciteit en catering.

1,12 Miljard

zal werkend NL besparen bij 1 dag extra thuiswerken. De hogere energierekeningen thuis wegen niet op tegen de fors lagere kosten voor woon-werkverkeer.

606 kiloton

minder C02-uitstoot als alle werknemers een dag extra vanuit huis werken, voornamelijk gerealiseerd door minder woon-werkverkeer.

43%

van de thuiswerkers wil na de pandemie evenveel thuis als op kantoor werken, 23% wil volledig of grotendeels thuiswerken en 34% wil volledig of grotendeels op de werklocatie werken.

Als organisatie hybride werken, hoe start je daarmee?

De volgende vier onderwerpen zijn de key tot een goede hybride samenwerking binnen een organisatie.

1. Management

Als management is het belangrijk dat er voor wordt gezorgd dat alle faciliteiten aanwezig zijn voor de werknemers om hybride te werken. Zo moet er zowel thuis als op kantoor een vitale en gezonde werkplek zijn. Ook moet de online omgeving op de juiste manier worden ingericht. Omdat men wisselt tussen werkplekken is het belangrijk dat er op elke afdeling duidelijke doelen, planning en taken zijn. De taak is dan ook aan het management om een goed overzicht te behouden.

2. Hybride kantoorinrichting

Een nieuwe manier van werken, wat betekend dit voor de kantoorinrichting? Dit onderdeel hebben we uitgezet in een aantal handige tips of eigenlijk een stappenplan tot het creëren van een geschikte kantoorinrichting voor het hybride werken. 

Stappenplan

Hybride kantoorinrichting

STAP 1

We werken flexibel dus dat betekend thuis en op kantoor, dit houdt in dat niet iedereen meer tegelijk op kantoor aanwezig zal zijn. Hierdoor er minder kantoor mensen op kantoor aanwezig en een vaste werkplek is daarom niet meer nodig. Calculeer hoeveel werkplekken er dagelijks nodig zijn en verwijder overbodige werkplekken.

STAP 2

Vervang statische werkplekken voor flexplekken. Denk aan bureaus die ergonomisch verantwoord zijn en kunnen worden aangepast aan iedere werknemer. Flexplekken die eventueel van tevoren kunnen worden gereserveerd, zodat er zeker een plek beschikbaar is. Zorg voor de aanwezigheid van kasten, kluisjes of ladeblokken met sleutels/codes tot toegang. Computersystemen waarbij er op elke computer binnen een eigen persoonlijke omgeving kan worden ingelogd zijn hierbij ook belangrijk. 

Kantoormeubilair tip! (4)

Be-Max-Hybride-Werken-Bejot

Bejot – Leaf_Pod

Deze collectie bestaat uit eindeloze samenstellingen, van een afgescheiden werkplek met bankje tot een staande vergaderplek. Alles in het teken van akoestiek en privacy.

Meer info >

Be-Max-Hybride-Werken-Mikomax

Mikomax – Stand Up R

Gepatenteerd en prijswinnend zit sta bureau. Handmatig, licht van gewicht en snel in hoogte verstelbaar. Geen stopcontact nodig!

Meer info >

Hybride-Werken

Mikomax – Balance

Via een app de hoogte van het bureau instellen, gemakkelijker kan niet! Onthoudt favorieten hoogtes en heeft ook een bedieningspaneel. (Linak motor)

Meer info >

Hybride-werken-Be-Max-1

Mikomax – Stand Up

In hoogte verstelbaar bureau, gemakkelijk en snel, handmatig en zonder stopcontact! Het is ook mogelijk om de zijkanten te laten bedrukken.

Meer info >

STAP 3

Er is ruimte op kantoor over door het verwijderen van overbodige werkplekken. Creëer hier ontmoetingsplekken! We gaan immers naar kantoor voor teambuilding, een overleg of vergadering. Belangrijk! Creëer een inspirerende, vitale en creatieve ontmoetingsplek, zodat echt alles uit de tijd op kantoor kan worden gehaald. Let hierbij ook op een goede akoestiek. Een akoestische vergaderoplossing zodat er in stilte en privacy kan worden overlegd en de omgeving geen overlast ervaart.

Kantoormeubilair tip! (16)

Be-Max-Hybride-Werken-Bejot-Treehouse-4

Bejot – Treehouse

Inspireer de omgeving en verbeter gelijk de akoestiek op kantoor met de Treehouse collectie, ideaal om de creativiteit te stimuleren bij een ontmoeting op kantoor. Collectie bestaat uit diverse units, van belcel tot vergaderunit.

Lees meer >

Be-Max-Hybride-Werken-Bejot-Social-Swing

Bejot – Social Swing

Haal buiten naar binnen met de Social Swing! Een omgeving die de creativiteit stimuleert en waarbij eventuele gespreksdrempels verdwijnen tijdens een overleg op kantoor.

Lees meer >

Be-Max-Hybride-Werken-Mikomax-Hushoffice-hushMeetL

Mikomax | Hushoffice – HushMeet.L

Zeer goede akoestische waardes die ervoor zorgen dat er in alle privacy en rust kan worden vergadert. De unit is binnen enkele minuten volledig geventileerd en is vrij in te delen.

Lees meer >

Hybride-werken

Bejot – Hens

De Hens collectie bestaat uit diverse stoelen die een knipoog geven naar de oude schoolstoel, ideaal voor diverse ontmoetingsplekken.

Lees meer >

Hybride-werken

Mikomax | Hushoffice – HushMeet

De ideale ontmoetingsplek in stilte en privacy! Deze vergaderunit beschikt over twee comfortabele bankjes en een tafel. Top of the line units!

Meer info >

Hybride-werken

Bejot – Orte

Een collectie aan diverse vergaderstoelen. De Orte collectie heeft een moderne uitstraling.

Lees meer >

Hybride-werken

Bejot – Ox:co

De vertrouwde kuipstoel is een comfortabele en stijlvolle oplossing voor het creëren van een geschikt ontmoetingsplek.

Lees meer >

Bejot-Plint-modulaire-bankstel-hybride-werken

Bejot – Plint

Een modulair bankstel met een Scandinavisch design. Een hoog comfort voor een ontspannen gesprek. 

Lees meer >

Hybride-werken

Bejot – Beachhouse

Het gevoel van zon, zee en strand, maar dan op kantoor! Een connectie naar de natuur is goed voor het welzijn van de mens.

Lees meer >

Hybride-werken

Bejot – Treehouse

Deze collectie bestaat uit diverse eye catchers, die de akoestiek en privacy op kantoor verbeteren.

Lees meer >

Hybride-werken

Mikomax | Hushoffice – HushMeet.open

De hushMeet.open is een toegankelijke vergaderplek om een open gesprek te houden, maar met meer privacy en een verbeterde akoestiek. 

Lees meer >

Hybride-werken

Bejot – Quadra

Deze modulaire bank is verkrijgbaar in diverse vormen en afmetingen, waardoor de bank volledig zelf is samen te stellen in welke vorm dan ook. Creëer de juiste plek bij u op kantoor!

Lees meer >

Be-Max-Hybride-Werken-Bejot-Wei

Bejot – Wei

De Wei stoel is een echte designer stoel gemaakt van hout. De collectie bestaat uit diverse kleuren en heeft een Scandinavisch tintje.

Lees meer >

Hybride-werken

Bejot – U_Floe

Een collectie die bestaat uit diverse banken, tafels, stoelen en plantenbakken, waarbij de arm- en rugleuningen vrij zijn in te delen voor een speels effect.

Lees meer >

Hybride-werken

Bejot – Epocc

Een stoel gebaseerd op de jaren ’60! De collectie bestaat uit hoge en lage stoelen en de kleuren combinaties zijn eindeloos.

Lees meer >

Hybride-werken

Bejot – Cave

Doordat er in deze ronde bank naast elkaar wordt gezeten geeft dit het gevoel van samenhorigheid. De ideale plek voor teambuilding of een geladen gesprek.

Lees meer >

STAP 4

Wanneer de organisatie hybride gaat werken zal videobellen een groot onderdeel worden, omdat dan vaak niet iedereen tegelijkertijd op dezelfde plek aanwezig zal zijn.  Er zal dus een geschikte plek moeten komen om te videobellen, waar ook geconcentreerd in gewerkt kan worden. Kortom, een akoestische werkplek. Een afgesloten plek op kantoor, waar het draait om stilte en privacy. De omgeving zal hierdoor geen overlast ervaren van iemand die aan het videobellen is.

Kantoormeubilair tip! (11)

Be-Max-Hybride-Werken-Mikomax-Hushoffice-hushHybrid

Mikomax | Hushoffice – HushHybrid

De ultieme plek om te videobellen met de beste akoestische waarden en is verplaatsbaar middels wielen. De unit is volledig geventileerd binnen een paar minuten en een compacte oplossing.

Meer info >

Be-Max-Hybride-Werken-Mikomax-Hushoffice-hushTwin

Mikomax | Hushoffice – HushTwin

Een compacte oplossing voor het creëren van twee individuele akoestische ruimtes om in te (video)bellen en werken. Beide ruimtes zijn voorzien van ventilatie, stroommodule en licht.

Meer info >

Be-Max-Hybride-Werken-Mikomax-Hushoffice-hushPhone

Mikomax | Hushoffice – HushPhone

De beste akoestische belcel! Binnen 1,5 minuut volledig geventileerd, verplaatsbaar middels wielen en van alle gemakken voorzien. Telefoneren is prettiger dan ooit!

Meer info >

Be-MaBe-Max-Hybride-Werken-Mikomax-Hushoffice-hushWork-1x-Hybride-Werken-Mikomax-Hushoffice-hushWork-1

Mikomax | Hushoffice – HushWork

Zeer geschikt om in te videobellen, maar ook om in stilte en privacy geconcentreerd te werken. Het zit sta bureau zorgt voor een goede ergonomie en het zeer goede ventilatiesysteem voor frisse lucht.

Meer info >

Be-Max-Hybride-Werken-Mikomax-Hushoffice-hushMeet

Mikomax | Hushoffice – HushMeet

De ideale vergaderplek in stilte en privacy, waarbij je gemakkelijk met een groep kan videobellen! De unit is geventileerd binnen 2,5 minuut en er kan gemakkelijk een scherm aan de middenkolom worden gehangen.

Meer info >

Be-Max-Hybride-Werken-Mikomax-Hushoffice-hushMeetL

Mikomax | Hushoffice – HushLarge

Gemakkelijk met een groep videobellen kan in de HushLarge! Geschikt voor 4-8 personen, waarbij een scherm aan de middenkolom kan en de unit is binnen enkele minuten volledig geventileerd. De unit is vrij in te delen en gemakkelijk te verplaatsen.

Meer info >

Be-Max-Hybride-Werken-Bejot-Treehouse-2

Bejot – Treehouse Stand Single

In deze belcel kan in alle rust en privacy een telefoongesprek worden gehouden. Het verbeterd niet alleen de akoestiek op kantoor, maar inspireert ook de omgeving.

Meer info >

Be-Max-Hybride-Werken-Bejot-Treehouse-4

Bejot – Treehouse Double

Deze eye catcher verbetert de akoestiek op kantoor en een zeer geschikte plek om met een groep in te videobellen. Er is de mogelijkheid om een scherm op te hangen aan de middenkolom en het ventilatiesysteem zorgt voor frisse lucht in de unit.

Meer info >

Be-Max-Hybride-Werken-Bejot-Quadra-1

Bejot – Quadra SGB

De Quadra SGB verbetert de akoestiek op kantoor en heeft een strak en modern design. Comfort staat centraal bij deze belcel.

Meer info >

Be-Max-Hybride-Werken-Justbooth-just4me

Justbooth – JUST4ME

De Just4me belcel heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding en is ontwikkelt met meer dan 6 jaar ervaring.

Meer info >

Be-Max-Hybride-Werken-Justbooth-just4you

Justbooth – JUST4YOU

De Just4you vergaderruimte is zeer geschikt voor twee personen en heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.

Meer info >

STAP 5

Akoestiek. Een dagje op kantoor moet niet een overvloed aan prikkels zijn. Zorg dus voor de juiste akoestische oplossingen op kantoor. De juiste akoestische panelen om het geluidsniveau in kantoorruimtes te dempen, maar denk ook aan andere diverse akoestische oplossingen zoals een belcel, vergaderunit of akoestische werkplek om in te bellen, videobellen, werken en vergaderen.

Kantoormeubilair tip! (16)

Be-Max-Hybride-Werken-Bejot-Alberi

Alberi – Bejot

Unieke panelen die sfeer brengen op kantoor, maar ook het geluid dempen. De panelen met een Biophilic Design zijn ook vrijstaand verkrijgbaar.

Meer info >

Be-Max-Hybride-Werken-Bejot-silent-blocks

Silent Block – Bejot

Deze collectie bestaat uit akoestische panelen in diverse vormen; rond, vierkant, hexagon en driehoek.

Meer info >

Be-Max-Hybride-Werken-Mikomax-Tree

Tree – MIKOMAX

Akoestisch paneel die het gevoel van de natuur naar binnen brengt.

Meer info >

Be-Max-Hybride-Werken-Bejot-selva

Selva – Bejot

Akoestische panelen in diverse vormen en maten. Creëer op een speelse manier een akoestische omgeving.

Meer info >

Be-Max-Hybride-Werken-Mikomax-Hushoffice-hushWall

HushWall – HUSHOFFICE

De hushWall is een akoestisch mediaboard die kan worden uitgevoerd met een schermhouder of een whiteboard. Een teamoverleg waar en wanneer je wilt.

Meer info >

Be-Max-Hybride-Werken-Mikomax-Hushoffice-hushHybrid

Mikomax | Hushoffice – HushHybrid

De ultieme plek om te videobellen met de beste akoestische waarden en is verplaatsbaar middels wielen. De unit is volledig geventileerd binnen een paar minuten en een compacte oplossing.

Meer info >

Be-Max-Hybride-Werken-Mikomax-Hushoffice-hushTwin

Mikomax | Hushoffice – HushTwin

Een compacte oplossing voor het creëren van twee individuele akoestische ruimtes om in te (video)bellen en werken. Beide ruimtes zijn voorzien van ventilatie, stroommodule en licht.

Meer info >

Be-Max-Hybride-Werken-Mikomax-Hushoffice-hushPhone

Mikomax | Hushoffice – HushPhone

De beste akoestische belcel! Binnen 1,5 minuut volledig geventileerd, verplaatsbaar middels wielen en van alle gemakken voorzien. Telefoneren is prettiger dan ooit!

Meer info >

Be-MaBe-Max-Hybride-Werken-Mikomax-Hushoffice-hushWork-1x-Hybride-Werken-Mikomax-Hushoffice-hushWork-1

Mikomax | Hushoffice – HushWork

Zeer geschikt om in te videobellen, maar ook om in stilte en privacy geconcentreerd te werken. Het zit sta bureau zorgt voor een goede ergonomie en het zeer goede ventilatiesysteem voor frisse lucht.

Meer info >

Be-Max-Hybride-Werken-Mikomax-Hushoffice-hushMeet

Mikomax | Hushoffice – HushMeet

De ideale vergaderplek in stilte en privacy, waarbij je gemakkelijk met een groep kan videobellen! De unit is geventileerd binnen 2,5 minuut en er kan gemakkelijk een scherm aan de middenkolom worden gehangen.

Meer info >

Be-Max-Hybride-Werken-Mikomax-Hushoffice-hushMeetL

Mikomax | Hushoffice – HushLarge

Gemakkelijk met een groep videobellen kan in de HushLarge! Geschikt voor 4-8 personen, waarbij een scherm aan de middenkolom kan en de unit is binnen enkele minuten volledig geventileerd. De unit is vrij in te delen en gemakkelijk te verplaatsen.

Meer info >

Be-Max-Hybride-Werken-Bejot-Treehouse-2

Bejot – Treehouse Stand Single

In deze belcel kan in alle rust en privacy een telefoongesprek worden gehouden. Het verbeterd niet alleen de akoestiek op kantoor, maar inspireert ook de omgeving.

Meer info >

Be-Max-Hybride-Werken-Bejot-Treehouse-4

Bejot – Treehouse Double

Deze eye catcher verbetert de akoestiek op kantoor en een zeer geschikte plek om met een groep in te videobellen. Er is de mogelijkheid om een scherm op te hangen aan de middenkolom en het ventilatiesysteem zorgt voor frisse lucht in de unit.

Meer info >

Be-Max-Hybride-Werken-Bejot-Quadra-1

Bejot – Quadra SGB

De Quadra SGB verbetert de akoestiek op kantoor en heeft een strak en modern design. Comfort staat centraal bij deze belcel.

Meer info >

Be-Max-Hybride-Werken-Justbooth-just4me

Justbooth – JUST4ME

De Just4me belcel heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding en is ontwikkelt met meer dan 6 jaar ervaring.

Meer info >

Be-Max-Hybride-Werken-Justbooth-just4you

Justbooth – JUST4YOU

De Just4you vergaderruimte is zeer geschikt voor twee personen en heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.

Meer info >

STAP 6

Richt het kantoor flexibel in. Dat de behoefte binnen een kantoorinrichting ineens noodgedwongen kan veranderen hebben we nu wel gemerkt. Zorg er dus voor dat, wanneer dit zich in de toekomst herhaalt, hier gemakkelijk de kantoorinrichting op kan worden aangepast. Ga voor mobiel en flexibel kantoormeubilair.

Kantoormeubilair tip! (7)

Be-Max-Hybride-Werken-Mikomax-Hushoffice-hushWall

HushWall – Hushoffice

De hushWall is een akoestisch mediaboard die kan worden uitgevoerd met een schermhouder of een whiteboard. Een teamoverleg waar en wanneer je wilt.

Meer info >

Be-Max-Hybride-Werken-Mikomax-Hushoffice-hushHybrid

Mikomax | Hushoffice – HushHybrid

De ultieme plek om te videobellen met de beste akoestische waarden en is verplaatsbaar middels wielen. De unit is volledig geventileerd binnen een paar minuten en een compacte oplossing.

Meer info >

Be-Max-Hybride-Werken-Mikomax-Hushoffice-hushTwin

Mikomax | Hushoffice – HushTwin

Een compacte oplossing voor het creëren van twee individuele akoestische ruimtes om in te (video)bellen en werken. Beide ruimtes zijn voorzien van ventilatie, stroommodule en licht.

Meer info >

Be-Max-Hybride-Werken-Mikomax-Hushoffice-hushPhone

Mikomax | Hushoffice – HushPhone

De beste akoestische belcel! Binnen 1,5 minuut volledig geventileerd, verplaatsbaar middels wielen en van alle gemakken voorzien. Telefoneren is prettiger dan ooit!

Meer info >

Be-MaBe-Max-Hybride-Werken-Mikomax-Hushoffice-hushWork-1x-Hybride-Werken-Mikomax-Hushoffice-hushWork-1

Mikomax | Hushoffice – HushWork

Zeer geschikt om in te videobellen, maar ook om in stilte en privacy geconcentreerd te werken. Het zit sta bureau zorgt voor een goede ergonomie en het zeer goede ventilatiesysteem voor frisse lucht.

Meer info >

Be-Max-Hybride-Werken-Mikomax-Hushoffice-hushMeet

Mikomax | Hushoffice – HushMeet

De ideale vergaderplek in stilte en privacy, waarbij je gemakkelijk met een groep kan videobellen! De unit is geventileerd binnen 2,5 minuut en er kan gemakkelijk een scherm aan de middenkolom worden gehangen.

Meer info >

Be-Max-Hybride-Werken-Mikomax-Hushoffice-hushMeetL

Mikomax | Hushoffice – HushLarge

Gemakkelijk met een groep videobellen kan in de HushLarge! Geschikt voor 4-8 personen, waarbij een scherm aan de middenkolom kan en de unit is binnen enkele minuten volledig geventileerd. De unit is vrij in te delen en gemakkelijk te verplaatsen.

Meer info >

3. Online omgeving

De online omgeving wordt steeds groter. Hybride Werken zorgt ervoor dat veel communicatie online verloopt, maar ook diverse processen zullen volledig online moeten verlopen. Houd ook rekening met reserveringssystemen voor flexplekken.

4. Thuiswerkplek

Het is heel belangrijk dat er niet alleen op kantoor een gezonde en vitale werkplek aanwezig is, maar ook thuis. We kennen nu allemaal het verhaal aan de keukentafel wel en dat dit niet de juiste manier van werken is. Het is dan ook aan het management om een geschikte thuiswerkplek te faciliteren en dit ook te stimuleren. Ergonomie moet thuis namelijk niet vergeten worden! Klachten kunnen immers ook thuis ontstaan.

Mikomax-Nest-zit-sta-bureau-15

Mikomax – Nest

Dit bureau is de ideale thuiswerkplek voor het gehele gezin. Het zit sta bureau is gemakkelijk in hoogte verstelbaar zonder dat er een stopcontact voor nodig is!

INTERESSE IN EEN HYBRIDE WERKEN KANTOORINRICHTING?

OF WILT U MEER INFORMATIE OF ADVIES?

Wij van Be-Max Office Concepts zijn de exclusieve importeur van de kantoormeubelmerken Bejot en Mikomax (o.a. Hushoffice en Justbooth) binnen de Benelux. Wij hebben een groot en verspreid dealernetwerk (projectinrichters en architecten) die diverse expertises hebben. Wij ondersteunen en adviseren u graag bij de zoektocht naar de juiste partij. Wij helpen u graag!

Benieuwd naar meer trends en ontwikkelingen?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.